Tlf. 98 34 11 20
Kør-selv Harzen

Kør-Selv Harzen

Harzen er Tysklands nordligste bjergekæde og ligger kun ca. 4 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. 

  Udforsk vores ferieboliger i Harzen 

I Harzen kan du opleve hyggelige byer, smuk natur og fantastiske seværdigheder. Spændende oplevelser, sjov og action, magi og eventyr venter i Harzen hele året rundt. 

Harzen er en region, der er opdelt i tre forskellige forbundsstater. Niedersachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen deler ligeligt denne lave bjergkæde. I hvert fald får ethvert familiemedlem noget for pengene på en familieferie i Harzen, for regionen er kendt af forskellige årsager.

I Harzen finder du termiske bade med forskellige wellness-behandlinger, og der er bl.a. også talrige sportsmuligheder for feriegæster - både om sommeren og om vinteren

Og selvfølgelig har Harzen også en lang række kulinariske delikatesser at byde på. Her i denne lave bjergkæde, der i forvejen er mellemstor på godt 2.200 kvadratkilometer og er den Nordligste bjergkæde i Tyskland, finder du små landsbyer, hyggelige historiske byer og en masse kultur. 

Harzens populære feriesteder:

 • Goslar 
 • Hahnenklee
 • Bad Harzburg

Goslar er den største by i Harzen. Det er en by, du aldrig bliver helt færdig med. Den har ca. 50.000 indbyggere og ligger i delstaten Niedersachsen. Denne livlige by er en ægte bindingsværksperle og skal helt klart indgå som et programpunkt på din ferie i harzen. 

Gose i Goslar Harzen

Den gamle bydel, Altstadt, i Goslar er på Unesco's liste over verdenskulturarv. Det er da også en usædvanlig smuk, gammel by, som bestemt er et besøg værd. 

Den tusind år gamle kejserby, Goslar, i Harzen, indbyder til en tidsrejse fra middelalderen til vores tid. Her hvor kejsere og konger engang regerede, finder du i dag en livlig by med maleriske gader, hvor du kan slentre rundt, dvæle, shoppe, nyde livet og slappe af.

Det er en meget hyggelig og også en festlig by at holde ferie i. Du kan sidde på caféerne og nyde folkelivet. Du kan spise lokale vildtretter eller fransk mad på restauranter i hyggelige lokaler, hvad enten det er 'Rådhus Kælderen' fra 1400-tallet eller det hæderkronede Hotel Kaiserworth. Alt sammen til rimelige priser.

På torvet giver de mange caféer og restauranter med udendørs servering en næsten sydlandsk stemning. 

Har du planer om i år at besøge et julemarked i Tyskland, så kan vi anbefale Goslars julemarked fra 29.11.-30.12.

Hahnenklee er velegnet til kør-selv ferie til jer, der vil være aktiv i naturen. Byen ligger for foden af bjerget Bocksberg, og området er et eldorado for cykling på mountainbike og skønne vandreture. I Hahnenklee kan du leje en feriebolig med fin beliggenhed lige op ad storskoven. Og i Hahnenklee kan du holde ferie med din hund.

Har du børn med på ferie i Harzen, så er der masser af aktiviteter i Hahnenklee for børn: Bobslædebane (Nordeuropas længste), bagjump, rutsjebanetårn, kæmpe trampolin, gokart, minigolf, friluftsbad, vandlegeplads, cykelbåde og meget mere.

I over 130 år har Hahnenklee været blåstemplet som "Heilklimatischer Kurort" - et eftertragtet prædikat, der betyder, at området har høj luftkvalitet og dokumenteret terapeutisk effekt af klimaet.

De lokale forhold og det vidt forgrenede net af afmærkede vandreruter rundt om Hahnenklee gør området til et oplagt valg for en vandreferie i Harzen.

Hvis du vælger at holde ferie i den populære bjergby, Hahnenklee i Harzen, bor du ved det 727 meter høje Bocksberg, som dog ikke skal forveksles med det bjerg, vi i Danmark som regel kalder Bloksberg.

Bad Harzburg er det største kursted i Harzen. Byen ligger på kanten af Harzens bjergområde og har i mere end 100 år været et statsgodkendt spa- og kursted. Fra Bad Harzburg kan du hurtigt komme til hele nationalpark Harzen og se alle seværdigheder. Hvad enten du vil nyde roen eller vil starte dagen aktivt - i Bad Harzburg er alt muligt.

Se vores gode ferieboliger i Harzen

Men begejstringen stopper ikke her
I får masser af ferie-sjov i Harzen hele året rundt -  på familieferie med børn eller ferie med venner eller bare for to.

Kør-selv-ferie Harzen giver dig også

Kort afstand. Harzen ligger kun 4 timers kørsel fra grænsen. Det er Tysklands nordligste bjergområde og perfekt til kør-selv ferie og miniferie. 

Et net af afmærkede vandreruter på mange hundrede kilometer, som indbyder til en dejlig vandreferie i Harzen. Er du vild med at køre mountainbike eller racer, er Harzen det perfekte sted. Her findes et stort net af ruter for mountainbikere. 

Benyt FerieLogi's fordele

Du kan nemt finde gode ferieboliger i Harzen til jeres ferie. Vi har et stort udvalg af ferieboliger til 2 og flere personer.

Det er let og sikkert at booke feriebolig online. Behøver du hjælp- så sidder vi parat ved telefonen.

Når du bestiller ferieboligen i Harzen hos FerieLogi, får du vores gratis turforslag og insider-tips på dansk. Så kan det ikke være meget lettere!

Vi tilbyder mange hundevenlige ferieboliger, og især bjergbyen Hahnenklee er et godt sted, at have hunden med på ferie. 

En kør-selv ferie til Harzen er også perfekt, hvis I skal på et af de hyggelige julemarkeder i Tyskland.  

Alsidig familieferie i Harzen

De mange aktiviteter for børn er alle tiders.

Fair priser. Madvarer er nogenlunde billige, og det samme er restaurantbesøg. 

Se liste med Harzen ferieboliger

Der er naturligvis mange andre dejlige feriemål i Tyskland

Familie på skovtur i Harzen Tyskland

Hvor ligger Bloksbjerg?

I Tyskland hedder bjerget Brocken, og det er det højeste bjerg i Harzen, 1142 meter højt, og det højeste bjerg i Nordtyskland. Der knytter sig mange sagn til bjerget, bl.a. at det er på Bloksbjerg, heksene samles og danser på Walpurgisnacht d. 31. april..

Prøv en tur med det gamle, prustende tog på Harzens smalsporsbane til Brocken. Tag med brockenbanen fra Wernigerode eller Drei Annen, det er en hyggelig togtur til toppen, men man skal have lidt varmt tøj med, for der kan være blæsende og koldt på toppen.

Du kan også både vandre eller cykle til Brocken - Gode stier fører til toppen.

Hvad kan vi opleve i Harzen?

I får masser af ferie-sjov i Harzen hele året rundt - hvad enten I holder ferie i Harzen med børn, med venner eller en romantisk ferie i Harzen for to. Vi anbefaler start april til slutningen af oktober, hvor der er rigtig mange arrangementer i Harzen.  I december kan du besøge Nordtysklands smukkeste julemarked

Spændende oplevelser venter i Harzen

 • Nationalpark Harzen
 • Bloksbjerg, Harzens højeste bjerg
 • tur med damptog til Brocken
 • kejserbyen Goslar, Harzens hovedby
 • maleriske borge og slotte
 • sommerrutsjebane Bocksbergbob, Hahnenklee
 • smuk natur med bjerge
 • kirker og klostre
 • kulturhistoriske museer
 • heksenes danseplads
 • romantiske middelalderbyer
 • hyggelige bryggerier og snapse-destillerier
 • KZ-museum Mittelbau-Dora (Museum for nazisternes forbrydelser i en underjordisk koncentrationslejr, der fremstillede V1- og V2-raketter)

Vejret i Harzen
Her er mange dejlige dage - om sommeren er det ikke for varmt, og du kan både løbe kondiløb i skoven, køre med mountainbike, gå stavgang eller svømme i en badesø eller i byens friluftsbad.

Du er muligvis også interesseret i:

 

Du kunne måske være interesseret i en miniferie i Tyskland


Accepter cookies

Dette website benytter cookies. 

FerieLogi.dk                      
Liselejevej 5, 9270 Klarup, DK                    
cvr nr.: 29293139
Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening

Om FerieLogi
Dansk rejsevirksomhed med udlejning af ferieboliger i Tyskland og Østrig.

Lejebetingelser

info@ferielogi.dk
+45 98 34 11 20 - man-fre 9-17

Ferie Tyskland

Ferie Tyrol