Tlf. 98 34 11 20
Dresden

FERIELOGI.DK : Tyskland : Dresden : Dresdens seværdigheder kan du læse om her. Tjek ✓

Seværdigheder i Dresden

Elbens Firenze

Det er ikke uden grund, at Dresden ofte sammenlignes med Firenze, for dens kompakte bykerne er et overflødighedshorn af storslåede bygningsværker, kunst, smukke barok-bygninger, slotte, palæer, opera og kirker.

Byen blev sønderbombet af de allierede i 1945, men på ruinerne af de gamle bygninger opførte man siden tro kopier.

Den seneste genopførelse er af den store katedral, Frauenkirche, som blev indviet i 2005. Indtil murens fald lå Frauenkirche hen som en ruin, men efter den tyske genforeningen er den blevet genopført, så kirken nu fremstå,r som den var, før Dresden blev bombet.

Frauenkirche

Kirken er åben på hverdage, og der er gratis adgang. Det er også muligt at komme op i kuplen og nyde den storslåede udsigt over Dresden og Elb-dalen. Besøg også det smukke bygningskompleks Zwinger med haveanlæg - det er et af de mest betydningsfulde barokbygninger i Tyskland.

Frauenkirche i Dresden

Kultur i Dresden

Dresden er en enestående kulturby, hvor den ene festival afløser den anden fra maj til september. Den største af dem er Dresdner Musikfestspiele; en festival fra 11.5.-10.6. med klassisk musik i alle afskygninger. Den alsidige Semper Opera (Semperoper Dresden) rummer både opera, operetter, jazz, ballet og moderne dans.

Men det stopper ikke her ....

Ud over de mange kulturperler i den gamle bydel, rummer Dresden masser af spændende spisesteder og shopping-muligheder. I Kunsthof Dresden ligger den ene kunsthåndværkerbutik og restaurant efter den anden. Smart tøj og musik kan man finde mellem Alaunstrasse og Rothenburgerstrasse, og verdens smukkeste mejeriudsalg, Pfunds Molkerei, ligger i Bautzner Strasse.

Læs om ferie i Dresden

Dresden - den flotteste storby i Tyskland - med den gamle, bilfrie bykerne og Elben, der snor sig smukt gennem byen.

Dresden med Elben

Dresdens omegn

Også i Dresdens omegn er der spændende seværdigheder. Et besøg i Meissen, 30 km fra Dresden, kan stærkt anbefales. Her blev det første porcelæn i Europa lavet, nemlig det berømte Meissen-porcelæn. Se hvordan Meissen-porcelænet laves på porcelænsfabrikken Staatliche Porzelanmanufaktur Meissen, og gå bagefter en lille tur i Meissens hyggelige, gamle gader. Eller kør en tur på Sächsische Weinstrasse, som er et lille, udsøgt vinområde langs Elben.

Nyd naturen!
Naturen byder på flere prægtige seværdigheder. Med hjuldamper på Elben kan I for eksempel tage en tur til Sächsische Schweiz, og opleve, hvordan Elben slynger sig mellem fascinerende klippeformationer, hvoraf nogle rejser sig 300-400 meter i vejret. Nyd udsigten fra toppen af de berømte Bastei klipper, hvor man kan se 200 meter lodret ned.

Kender du Erzgebirge?
Bjergområdet syd for Dresden hedder Erzgebirge, og området er et godt udgangspunkt for en familieferie. Her kan I kombinere en ferie i Erzgebirge med en tur til storbyen Dresden. Se for eksempel Saurierpark, med over 200 forskellige modeller af dinosaurer i naturstørrelse. Eller besøg forlystelsesparken Plohn.

Der er også Europas største indendørs badeland, Tropical Islands, på størrelse med 8 fodboldbaner, kun godt en times kørsel ad motorvejen mod Berlin. En tur med Tysklands ældste smalsporbane, Bimmelbahn, skal man heller ikke snyde sig selv for.

Find Ferieboliger i Dresden

Ferie i Erzgebirge


98 34 11 20 
info@ferielogi.dk
mandag - fredag 9 - 16

FerieLogi.dk
Liselejevej 5
9270 Klarup