Tlf. 98 34 11 20

FERIELOGI.DK : Tyskland : Dresden : Dresdens seværdigheder. Få information her.

Dresdens seværdigheder. Få information her.

Elbens Firenze

Dresden kaldes Elbens Firenze på grund af de mange storslåede bygningsværker. Byen blev sønderbombet af de allierede i 1945, men på ruinerne af de gamble bygninger opførte man siden tro kopier. Den seneste genopførelse er af den store katedral, Frauenkirche, som blev indviet 30. oktober 2005. Indtil murens fald lå Frauenkirche hen som en ruin, men efter genforeningen er den blevet genopført, så kirken nu fremstår som før bombardementet.

Frauenkirche

er åben på hverdage, og der er gratis adgang. Det er også muligt at komme op i kuplen og nyde den storslåede udsigt over Dresden og Elb-dalen. Besøg også det smukke rokoko-kompleks Zwinger.

Dresden Frauenkiche

Kultur i Dresden

Dresden er en stor kulturby, hvor den ene festival afløser den anden fra maj til august. Den største af dem er Dresden Musikfestspil; en festival i maj måned med klassisk musik i alle afskygninger. Den alsidige Semper Opera rummer både opera, operetter, jazz, ballet og moderne dans.

Men det stopper ikke her ....

Ud over de mange kulturperler i den gamle bydel, rummer Dresden masser af spændende spisesteder og shopping-muligheder. I Kunsthof Dresden ligger den ene kunsthåndværkerbutik og restaurant efter den anden. Smart tøj og musik kan man finde mellem Alaunstrasse og Rothenburgerstrasse, og verdens mest specielle mejeriudsalg, Pfunds Molkerei, ligger i Bautzner Strasse.

Se alle ferieboliger i Dresden

Dresden - den flotteste storby i Tyskland - med den gamle, bilfrie bykerne og Elben, der snor sig smukt gennem byen.

Dresden med Elben

Dresdens omegn
Også i Dresdens omegn er der spændende seværdigheder. Et besøg i Meissen, 30 km fra Dresden, er et must. Her blev den første porcelæn i Europa lavet, den berømte Meissen-porcelæn. Se hvordan porcelænet laves på porcelænsfabrikken Staatliche Porzelanmanufaktur Meissen, og gå bagefter en lille tur i Meissens hyggelige, gamle gader.

Sächsische Weinstrasse
Er et lille, men udsøgt vinområde, som starter i Meissen, og fortsætter østpå langs Elben til Dresden, og videre til Pirna. Det er absolut også et besøg værd.

Nyd naturen!
Naturen byder på flere prægtige seværdigheder. Med hjuldamper på Elben kan I for eksempel tage en tur til Sächsische Schweiz, og opleve, hvordan Elben slynger sig mellem fascinerende klippeformationer, hvoraf nogle rejser sig 300-400 meter i vejret. Nyd udsigten fra toppen af de berømte Bastei klipper, hvor man kan se 200 meter lodret ned.

Kender du Erzgebirge?
Bjergområdet syd for Dresden hedder Erzgebirge, og området er et godt udgangspunkt for en familieferie. Her kan I kombinere en ferie i bjergene med en tur til storbyen Dresden. Se for eksempel Saurierpark, med over 200 forskellige modeller af dinosaurer i naturstørrelse. Eller besøg forlystelsesparken Plohn. Der er også Europas største indendørs badeland, Tropical Islands, på størrelse med 8 fodboldbaner, kun godt en times kørsel ad motorvejen mod Berlin. En tur med Tysklands ældste smalsporbane, Bimmelbahn, skal man heller ikke snyde sig selv for.

Find ferieboliger i Dresden

Find ferieboliger i Erzgebirge


Accepter cookies

Dette website benytter cookies til statistikker, som bl.a. anvendes til forbedring af hjemmesiden. 

FerieLogi.dk                                    
Liselejevej 5, 9270 Klarup

Kontakt
  98 34 11 20   

Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening